De ideale barbecue voor het perfecte vlees

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat iedereen heerlijk genoten heeft van de feestdagen. Iedereen maakt zich klaar voor de laatste avond van het jaar om het nieuwe jaar weer in te knallen. De meeste mensen doen dit waarschijnlijk in het bijzijn van familie of vrienden. Vaak wordt er ook nog eens gezellig gegeten en gedronken van te voren, want dit kan uiteraard niet ontbreken op de laatste dag van het jaar. Om echt lekker eten klaar te maken op een dag als vandaag zou ik het aanraden om gebruik te maken van een Kamado bbq.

De Kamado bbq is een gewilde barbecue bij de echte barbecueliefhebbers. Het is de ideale barbecue voor alle weersomstandigheden en kan dus ook zowel in de winter als in de zomer gebruikt worden. Daarbij is deze bbq flink in populariteit toegenomen. Het zijn massieve, meestal keramische, barbecues en die zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. Dit zorgt ervoor dat de warmte en vocht goed vastgehouden worden. De barbecue is zowel boven en onder goed afsluitbaar, waardoor je zelf de temperatuur kunt regelen. Hierdoor kan je dus barbecueën op een constante temperatuur.

Het heeft ook een mooie geschiedenis. De Kamado, ook wel Japans woord voor over, heeft een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Het was van oorsprong eerst nog houtgestookte, ronde, kleine potten die vastzaten in de grond. Hierdoor konden de Kamado’s door hun vormgeving en materiaal bijzonder goed warmte vasthouden. Dit was de inspiratie achter het maken van deze Kamado barbecues.

Nog even kort uitgelegd waarom ik het zou aanraden om een Kamado te kopen:

  • Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal
  • Het heeft een uitstekende temperatuurregulatie
  • Het is een multifunctionele barbecue
  • Verbruikt minder houtskool dan traditionele houtskoolbarbecues
  • Bereid de lekkerste stukken vlees met een onovertroffen smaak