De lekkerste vruchtentaarten online bestellen

Heb je zin in een lekkere vruchtentaart? Gewoon omdat het kan, voor een verjaardag, of omdat je iemand wil bestellen? Een vruchtentaart online bestellen gaat heel eenvoudig tegenwoordig. Je kunt namelijk kiezen uit tal van online taartenshops. Je kunt dan denken aan Gefelicitaart, Taartenwinkel.nl of gewoon bij de Hema. Je vindt hier ook de lekkerste vruchtentaarten en cakes. In deze blog leggen we je uit hoe het werkt en bieden wij een lekker recept om jouw eigen vruchtencake te maken.

  • Bezoek taartenaanhuis.nl
  • Vergleijk de verschillende online taartenshops en kies een aanbieder
  • Zoek op thema of op inhoud en navigeer naar “vruchtentaarten”
  • Vergelijk het assortiment op prijs of formaat en kies bestellen
  • Kies een bezorgmoment en adres en betaal veilig en eenvoudig online

Zelf een rijk gevulde vruchtencake maken?

Ingrediënten voor 16 personen:

  • 350 gram sultanarozijnen
  • 225 gram rozijnen
  • 120 gram gewelde, gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 85 gram dadels, zonder pit, fijngesneden
  • 4 el donkere rum of cognac, plus extra voor de smaak
  • fijn geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 225 gram boter en wat extra voor het invetten
  • 225 gram lichte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 70 gram sukade, fijngesneden
  • 85 gram gekonfijte keren, in kwarten
  • 25 gram stemgember, fijngesneden
  • 40 gram blanke amandelen, fijngehakt
  • 200 gram bloem
  • 1 tl gemalen, gemengde specerijen

Bereiding

  1. Doe de sultanarozijnen, de rozijnen, de abrikozen en de dadels in een grote kom en roer er de rum, het sinaasappelraspsel en het sinaasappelsap door.
  2. Bedek de kom en laat de vruchten enkele uren of een nacht wellen.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  4. Vet een diep en rond bakblik van 20 cm in doorsnee in bekleed het met bakpapier.
  5. Klop de boter met de basterdsuiker in een kom tot een lichte en luchtige massa.
  6. Klop de eieren er één voor één door; klop tussendoor steeds goed.
  7. Roer de gewelde vruchten, de sukade, de kersen, de gember en de amandelen erdoor.
  8. Zeef de bloem en gemengde specerijen bij elkaar en spatel ze voorzichtig en gelijkmatig door het boter mengsel.
  9. Schep het cakebeslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad.
  10. Maak met de achterkant van een lepel een ondiepe holte in het midden van de cake.
  11. Bak de cake 2 ½ – 2 ¾ uur in de voorverwarmde oven of tot de cake loslaat van de zijkanten en een spies die u erin prikt, er schoon uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen in het bakblik.
  12. Haal dan de afgekoelde cake uit het cakeblik en verwijder het bakpapier. Wikkel de cake in vetvrij papier en huishoudfolie en bewaar hem minstens twee maanden voor gebruik.

Prik, om de cake nog smakelijker te maken, enkele gaatjes in de bovenkant en schep er een paar eetlepels rum of cognac overheen voordat u de cake wegzet om hem op smaak te laten komen. Ook lekker als geboortetaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *