Deze biersoorten moet je zeker eens proberen!

Bierpakket

Houd je ook wel van een glaasje speciaalbier op zijn tijd? Er zijn zoveel soorten speciaalbier verkrijgbaar bij Mister Hop en andere bierleveranciers en je wilt natuurlijk van alles proberen. Maar welke biersoorten zijn echt vernieuwend en de moeite waard? Wij hebben een aantal soorten voor je uitgezocht!

Rookbier

De naam van dit bier is te danken aan de gerookte mout die de brouwer gebruikt tijdens het brouwen van dit bier. Het heeft een karakteristieke rooksmaak. In het verleden zagen we dit biersoort op veel plekken, maar inmiddels zijn ze door een schaarste aan gerookte mout minder goed verkrijgbaar.

Bier drinken

Quadrupel

Ken je het Dubbel en Tripel Belgische bier? Quadrupel is hier een variant op, maar dan nog even iets zwaarder. Het bevat meer graan en daardoor heeft het ook een hoger alcoholpercentage. Dit biersoort bevat ook meer ingrediënten, waardoor het nog meer smaak heeft. Quadrupel bier smaakt vrij bitter.

Faro

Faro is een biersoort dat al bestaat sinds de zestiende eeuw. Het werd echter minder populair aan het einde van de negentiende eeuw doordat de kwaliteit afnam, maar inmiddels is het weer helemaal terug. Het speciale aan dit bier is dat het wordt vermengd met kandijsuiker. Daardoor krijgt Faro bier een zoet-zurige smaak. Het is niet echt zwaar bier: het alcoholpercentage ligt rond de 5 procent.