Deze lekkere, lentecocktails maak je makkelijk zelf!

De winterse dagen zijn voorbij en maken langzaam plaats voor een voorzichtig lentezonnetje. Dat betekent dat het tijd is om lekker buiten te zitten en te genieten van een fris drankje. Een lekkere cocktail kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Het nadeel is vaak dat cocktails lastige, dure ingrediënten bevatten en moeilijk te maken zijn. Daarom hebben we hier speciaal voor jou een aantal cocktails verzameld die makkelijk te maken zijn en ingrediënten bevatten die iedereen in huis heeft!

Fruitige sangria

Als je op zoek bent naar een fruitige, vrolijke cocktail zit je met een sangria helemaal goed! Een voordeel is ook dat je voor sangria maar een aantal simpele ingrediënten nodig hebt. Geen dure, sterke dranken inslaan dus! De basis van de klassieke sangria bestaat namelijk uit rode wijn en wordt verder met fruit op smaak gebracht. Kies voor een gekoelde, droge rode wijn en voeg hier bruisend water aan toe. Pers hier het sap van 1 sinaasappel of limoen doorheen en voeg fruit naar keuze toe. Denk hierbij aan appel, perzik, peer, blauwe bes, framboos of aardbei. Als je je sangria iets zoeter wil hebben, kun je 1 à 2 eetlepels suiker toevoegen. Et voilà, nu kun je genieten van je zomerse sangria. 

Citroen spoom

Als je op zoek bent naar een frisse, verkoelende, maar toch feestelijke cocktail zit je met de citroen spoom helemaal goed! Deze cocktail bevat een basis van champagne of prosecco, dus haal die oude fles maar eens uit de kast! Het twee ingrediënt van deze cocktail zal je misschien verrassen: citroen-sorbetijs. Dit ingrediënt zorgt voor de friszoete, romige smaak en houdt je drankje lekker koel. Je kunt de cocktail eventueel afmaken met een paar takjes munt. Serveer de drank in een mooi glas en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *