Onze favoriete zomerdrankjes

Op een warme zomerdag is er bijna niets lekkerder dan een koud drankje. Na een lange werkdag neerploffen op een terras met een wijntje, craft beer of cocktail in de hand is natuurlijk niet verkeerd. Maar met zo’n uitgebreide menukaart vol met heerlijke dranken kan het uitkiezen van het lekkerste drankje toch best lastig zijn. Is dit probleem herkenbaar? In deze blog vertellen we iets over onze favoriete dranken, zodat jij deze zomer weet wat je moet kiezen. 

 

Gin-tonics 

Wat natuurlijk niet mag ontbreken van het lijstje zijn zomerse gin-tonics! Er zijn super veel combinaties mogelijk met gin-tonic en zo ook met zomers fruit erin. De geschiedenis van gin gaat ver terug en er gaat een heel verhaal schuil achter de gin die tegenwoordig in onze glazen geschonken wordt. Eerst was het namelijk alleen een drankje voor de armen totdat het ook opgemerkt werd door het Koningshuis. Maar even leek het verstoten te worden door wodka, totdat Bombay Sapphire en Tanqueray hun ingang in de markt wisten te vinden. Voor een Tanqueray of Bombay Sapphire is vandaag de dag ook nog steeds een goede keuze. En anders kun je wel voor een lekkere Hendricks gin gaan en breng het op smaak met een stukje komkommer, framboos of kruiden. 

 

Speciaalbiertjes 

Andere drankjes waar wij super vrolijk van worden zijn speciaal biertjes of wel craft beer. Ook het begrip speciaal bier is super breed en daarom zullen we iets specifieker zijn. Denk aan een lekker fruitig biertje zoals rose bier of diverse Belgische bieren. Maar mocht je nou een lekker zomers speciaal biertje zoeken van Nederlandse bodem dan zullen wij je bierbrouwerij Uiltje sterk aanbevelen. Kies voor de sessionable pale ale (Ff  lekker met je bek in het zonnetje) of hoppy wheat (Fuck de caravan staat in de Fik). Uiltje bier brouwerij staat in Noord-Holland Haarlem. De brouwerij is gespecialiseerd in het brouwen van hoppige biertjes. Daarnaast hebben zij een supersterke branding. Bestel er maar eens eentje op het terras en je zult verrast worden met de leuke etiketten in de vorm van een striptekening. 

 

Cocktails 

Een ander drankje dat ons direct aan de zomer doet denken is natuurlijk een cocktail. Ook dit kun je weer op talloze manieren drinken. Ben je opzoek naar iets zoets en houdt je van kokos? Ga dan voor een pina colada. Of ga voor een lekker zuurtje door te kiezen voor een Bacardi mojito met aardbeien. Een ander zeer geliefde cocktail die uitstekend is voor op warme zomeravonden is de Sangria. 

 

Breng ons op meer ideeën door jouw favoriete zomerdrankje achter te laten in de reacties!