Slanke recepten met kip

slanke recepten met kip

Kip is het meest voorkomende vleesgerecht in de Nederlandse keuken, en met een reden. Kip is niet alleen erg lekker en gemakkelijk te bereiden, het is ook nog eens heel erg gezond. De meeste gerechten met kip bevatten minder vetten maar wel veel gezonde eiwitten, die je elke dag nodig hebt. Daarnaast kan je zelf gemakkelijk kiezen hoe je kip bereidt, en dus ook hoe gezond je het wilt.

Zo kan je kip bakken of stoven in de pan, laten grillen, in de oven opbakken of frituren. Slanke recepten met kip zijn daarom gemakkelijk te bedenken en vervolgens ook te maken, je kan zelf goed beslissen hoe vettig je het maakt.

slanke recepten met kip

In de pan is kip makkelijk op te bakken met vetarme boter of olie, om vervolgens de kip in een luchtige salade te serveren. Denk hierbij aan een salade met ijsbergsla, wat (cherry) tomaatjes, rode ui, een beetje honing en wat luchtige feta kaas. De kip zorgt voor de juiste bite en geeft de salade wat vulling. Gebakken kip uit de oven kan natuurlijk ook op een bruine boterham met wat gegrilde paprika stukjes en rucola sla.

Onder slanke recepten met kip valt ook een kip uit de oven met aardappelen. Dit is eveneens een makkelijk te maken recept wat en heel erg lekker is en ook nog eens heel gezond. Behalve wat olie in de schaal randjes heb je geen vettige producten nodig. Door wat rozemarijn bij de kip en aardappelen toe te voegen komt het gerecht mooi op smaak. Zorg er hierbij voor dat de kip goed kan garen en vanbinnen ook helemaal eet-gaar is.

Als je de kip in paneermeel marineert kun je deze in de pan laten grillen, het liefst doe je dit op een speciale gril plaat maar kan uiteraard ook gewoon in de pan. Zorg er hierbij voor dat de plakjes kip goed dun zijn, aangezien je de kip redelijk kort maar wilt grillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *